Het Tegeltjesproject

Het TegeltjesProject

Een soort van crowdfunding, maar dan veel mooier!

Voor ons leek het een eeuwigheid. Maar nu mogen we eindelijk het nieuwe onderdeel van de boerderij aan jullie bekend maken. Wij starten met een speelboerderij voor kinderen, maar het wordt ook zeker een plek voor ouders. Een plek waar jij met je gezin kunt ontspannen en genieten van het boerenleven.

We doen ons best om er een prachtige plek van te maken waar wij jullie als vaders en moeders, heiten en memmen kunnen ontvangen. Het wordt een plek waar geur, smaak en het gevoel van buiten echt is. Een plek waar je kunt genieten van elkaar en het boerenleven en waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van alledag. Wij bakken de taart, zetten jouw koffie en jullie mogen aanschuiven bij het avondeten.

Het thema is de Boerderij

Het thema is natuurlijk de boerderij. Wij proberen uit te leggen wat wij als boer en boerin doen op een ontspannen manier. In dat kader vragen we niets van jullie.  Hiermee denken wij dat dat we jullie een positieve ervaring kunnen geven over de boerderij in het algemeen, met als achterliggende gedachte dat wij jullie eigenlijk willen laten meegenieten van ons prachtige plek en visie.

Maar het project is groot. Groter dan we eerst hadden ingeschat. Dat is niet voor niks! Wij vinden het belangrijk dat de Speelboerderij voldoet aan de gewenste en vereiste kwaliteit. Voor iedereen is kwaliteit of zijn wensen weer anders. Maar met 3 kleine boefjes van 3,2 en 0, hebben wij aardig in de gaten wat er minimaal nodig is om een ontspannen en gezellig dagje weg te gaan.

In dit kader hebben wij een aantal investeringen gedaan. Zoals toiletten die extra groot zijn en een aparte ruime verschoningsruimte heeft. De Tsjelp (binnengedeelte) en de tuin zijn zo ingericht dat ze goed te overzien zijn. Verder is er in de Tsjelp een grondbox geplaatst waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken.  Om de tuin zit een groot gekeurd hek, zodat kinderen niet onbedoeld op avontuur kunnen gaan. In dat kader is er ook maar één in- en uitgang. In de tuin kunnen kinderen zich naar hartenlust vermaken met traptrekkers, trampolines, zand en water.

Een tekening die 1000 jaar zichtbaar is

We zijn al heel ver. Maar hebben nog wel extra financiële hulp nodig. En dat willen we niet zomaar doen. Wij willen iets dat verbonden is met onze boerderij. Iets dat aansluit bij onze 1000 jaren visie en voor altijd kan blijven bestaan. Maar ook iets dat nu al aanspraak doet op de creativiteit van jullie kinderen. Dit willen we tot uiting laten komen in het TegelProject. We willen samen met jullie kinderen een mozaïek van een grazende koe aan de wand in het restaurant maken. Kinderen mogen hun ideale boerderij tekenen, die wij vervolgens op een tegel laten bakken.

Het lijkt klein.

Alle 3000 tegeltekeningen zullen samen een landschap aan de muur vormen. Een tekening uit 3000 tekeningen lijkt misschien klein, maar het is wel een ontbrekende schakel in het geheel. Dat staat tegelijkertijd symbool voor een ideale landbouw, waarin alle onderdelen, hoe klein ook, bij dragen aan een boerderij die 1000 jaar kan bestaan.

Met het geld dat vrijkomt in dit TegelProject, kunnen wij doorbouwen aan deze mooie plek. En zal jullie hulp voor altijd zichtbaar zijn door middel van een tekening. Een tekening die jullie kinderen weer laten zien aan diens kinderen en kleinkinderen.

Op de site https://www.evenvrijopdeboerderij.nl/ kun je een tegel kopen, of een kleinere bijdrage doen. Daarmee heb jij officieel meegebouwd aan deze bijzondere plek.

Groeten Rianne en Bartele

 

Help onze boerderij naar 1000 jaar en meer... Deel dit bericht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *