De Tjonger

Boer Bart Kaas

“Alleen Bastiaansen weet hoe ze onze romige melk om kan zetten in de perfecte kaas.. en het resultaat mag er zijn”

Onze Jersey melk is een uiterst bijzondere melk. Gemaakt door onze Jersey koeien die voornamelijk gras, klavers en kruiden eten. De smaak van deze melk wordt gevormd door alles wat Rotstergaast, een klein dorpje tussen de revier de Tjonger en het natuurgebied het Easter Skar, te bieden heeft met betrekking tot flora en fauna.

Om onze deze bijzondere melk om te zetten in de mooiste producten zijn we op zoek gegaan naar de perfecte samenwerking. En zo zijn we uitgekomen bij Bastiaansen Bio. Bastiaansen is marktleider in biologische kaas in de natuurvoedingsbranche in Nederland en Duitsland. Bastiaansen Bio is onderdeel van Rouveen kaasspecialiteiten welke in 1905 is opgericht door het samengaan van de fabriekjes “de Vlijt”en “de kleine winst”.

Bastiaansen haalt onze melk op, en neemt dit mee naar hun kaasmakerij. Hier doen specialisten hun best om de allerbeste kaas te maken. Ze hebben jarenlang ervaring met het maken van biologische melk welke constant wisselt van samenstelling. De kaasmakers controleren en voelen nog ouderwets met de hand of de volgende stap in het kaasmaakproces genomen kan worden.

Zo zijn we samen gekomen tot de perfecte kaas waar zowel wij van Boer Bart als de vakmensen van Bastiaansen uiterst tevreden mee zijn. Een prachtige kaas met een unieke smaak is gevormd door de kenmerkende omgeving rond de Tjonger.

Bestel Boer Bart kaas

Boer Bart Kaas de Tjonger 1KG
[add_to_cart id=”4152″]