Menu 8 feb 2020

Met ons Kinder en Streekrestaurant, koken we van onze eigen boerderij en de boerderijen uit de omgeving. Om jouw de pareltjes uit Friesland te laten proeven. Om 17-19 uur koken we voor gezinnen met jonge kinderen. Om 19.30-21 uur voor gasten die eten uit de streek willen beleven.

Reserveren kan alleen door het kopen van een ticket.

Hoofdgerecht 8 februari 2020
Gaasterlands kruiden varken op 2 manieren bereid / jus van grove mosterd / kweepeer chutney / gepofte wortelen / pastinaak / pommes dauphine

Het Gaasterlands Kruidenvarken komt van de Familie van Sambeek uit Echtenerbrug.  Bijzonder aan deze boerderij is dat de familie een eigen varkenslijn heeft waarbij de varkens van geboorte tot uiteindelijk de slacht bij hun broers en zussen blijven. Dat is niet het enige, het voer dat Mark en Ellie voeren bestaat gedeeltelijk uit luzerne met kruiden uit Friesland “De echte Friberne Kuiden. We geloven dat dit goed is voor de gezondheid van onze dieren en uiteindelijk de smaak van het vlees – aldus Mark van Sambeek.”

Voorgerecht
Boerenbrood meergranen / koolzaadolie / Jersey boter / zeezout
Aardappel-knoflook soep met crème fraîche en overjarige “Nylander tsiis”

De boter en de Nylader tsiis komt van de familie Bokma uit it- Heidenskip. De familie Bokma is een familiebedrijf ontstaan begin 1900 en is sinds 1989 biologisch. De landerijen bestaan uit veen met een deklaag van klei die de grond verreikte na een dijkuitbraak ergens in 1840. Deze unieke combinatie van de grond, familie en Jersey koeien, zorgt voor een frisse smaakt beleving van de Jersey Kaas en Jersey Boter in vergelijk met andere boerderijen.  

Vegetarisch alternatief
groentetaartje / gepofte wortel / kweepeer chutney / pommes dauphine

Dessert
Peer / yoghurt-ijs / Douglas spar / laurier

Reserveren?

Om 17.00 uur het Kinderrestaurant

Om 19.30 uur het “Streek restaurant”

Help onze boerderij naar 1000 jaar en meer... Deel dit bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *