Jerseys

‘Geroemd om de rijke volle melk’

“De Jerseys staan bekent om hun intelligentie, rijke melk en soberheid een ideale Biologische koe”

Wij hebben de koeien buiten, omdat er geen stal zo goed is als een weide. Maar vooral omdat de koeien het verse gras direct kunnen omzetten in melk en vlees. De natuur heeft de koe en het gras al zo goed voor ons uitgevonden, dat zelfs bij elke stap die de koe maakt ze de bodem masseert en nieuwe nieuwe zaden de grond in drukt.

Deze zaden geven op den duur een heel divers aanbod van verschillende soorten grassen klavers en kruiden deze planten werken zo nauw samen dat de kringloop zo rijk en gezond word dat we in een positieve spiraal terecht kunnen komen. De klavers bijvoorbeeld binden stikstof uit de lucht aan de wortels van het gras. Hierdoor krijgt het gras, naast de verse mest van de koeien en kippen meer dan genoeg voedingstoffen voor een hoge en gezonde grasproductie.

Onze melk melk is een afgeleide van deze gezonde kringloop en wordt dus vooral gemaakt van een heel divers aanbod grassen klavers en kruiden. Gemaakt door de Jersey koeien, die zelf weiden en bekend staan om de rijke en romige melk.

Omdat de koeien zelf weiden, de kringloop en biodiversiteit zelf voor stikstof zorgen, produceren we melk met een extreem lage Co2 footprint. We grijpen zo weinig mogelijk in en accepteren dat de productie van de koeien lager maar wel rijker is. De gezondheid van onze dieren staat altijd buiten discussie, in jaren met droogte sturen we wel bij.