Vleeskippen

DE PLOFKIP IN DE WEI
“Dat de vleeskip in de weide heeft gescharreld zie je terug in de kwaliteit van het vlees”

We proberen alles wat de mens tussen koe en gras bedacht heeft los te laten. De vleeskippen op onze boerderij de rol in de kringloop te laten vervullen waar zij van nature het beste in zijn.

Net als onze legkippen, krijgen onze vleeskippen dagelijks een stuk vers gras. Hierdoor zorgen ze met hun gescharrel en gegraas voor een verbetering van de graszode.

Onze vleeskippen zijn echt gefokt voor het leven in de stal. De kip wacht het liefst tot de ober komt met voer. In de eerste week hebben ze dan ook geen idee hoe ze een worm uit de grond moeten halen.

Het is voor ons dan ook de uitdaging om deze kippen zelf gevarieerd voedsel bij elkaar te laten scharrelen. We voeren we ze beperkt kippenvoer, en dwingen de kippen hierdoor te zoeken naar insecten, klavers en kruiden om hun voeding compleet te maken. Door dit scharrelen krijgen ze meer beweging, waardoor het prachtige gezonde kippen worden.

Onze kippen worden in 12 weken grootgebracht, bij een reguliere plofkip in de stal is dit circa 6 weken. Door deze kip heeft iedereen de optie om te kiezen voor een heel gezond stukje kippenvlees gemaakt van kruiden klavers grassen en een beetje kippen voer, zonder vraagtekens.