“Restaurant” Speciaal voor gezinnen
Breng passie voor koken en liefde voor de streek bij elkaar en er ontstaat magie in de keuken bij het Streekrestaurant van Boer Bart. De eerste keer dat het restaurant in Rotstergaast op deze manier de deuren opent is op zaterdag 25 januari. Niet dat Boer Bart zelf achter de pannen gaat staan, maar zijn gedrevenheid werkte bij chef-koks Henk Markus, Wouter van der Kuijt en Siep Zijlstra aanstekelijk om het schort op de boerderij voor te binden. Iedere kok heeft veel ervaring met koken van de boerderij. Zo was Henk tot juli 2017 vijf jaar chef-kok van het voormalig restaurant “Het Ambacht” in Heerenveen. In de tijd van “Het Ambacht” onderscheidde Henk zich al door voor zijn gerechten lokaal in te kopen bij boeren in de omgeving. “Ik ging persoonlijk bij de boeren op bezoek om de pareltjes van Friesland te vinden”. De streek rond Rotstergaast (en ruim daarbuiten) heeft veel boeren die met trots mooie producten maken. Melk, eieren, kaas, vlees en diverse groenten komen uit het gebied rond de boerderij van Boer Bart. “Als je dan onze passie en de passie van de boeren uit de omgeving samen brengt met de passie van de chef kok ontstaat er magie in de keuken.” Ik vind het heel bijzonder hoe intens de smaak van Friesland kan zijn.” Zegt Boer Bart. Met het seizoen mee “We gaan vooruit naar de oorsprong. We koken met de seizoenen mee. Aangepast aan het aanbod van de boerderij en de boerderijen uit de streek.”, vertelt chef-kok Henk Markus. Elke keer stellen ze een verrassend 3 gangen menu samen. Dit is niet het enige bijzondere aan het restaurant. Om 17.00 uur is het “Streekrestaurant” open als familie restaurant. Speciaal voor families met (kleine) kinderen. De kinderen kunnen tijdens het eten spelen in het restaurant of op de speelboerderij. Als de volwassenen het voorgerecht krijgen, krijgen de kinderen het hoofdgerecht. Het leuke is dat de volwassenen dan ontspannen en genieten van het hoofdgerecht, terwijl de kinderen lekker druk bezig zijn met hun eigen spel. Boer Bart: “Je bent dus echt even een heerlijk moment weg met je gezin” . Om 19.30 uur is het “Streekrestaurant” geopend voor gasten zonder kleine kinderen die ook graag streekgerechten eten. Eten bij het “Streekrestaurant” kan alleen op reservering via de site van Boer Bart “Hiermee weten we precies hoeveel mensen er komen en kunnen de boeren de juiste producten oogsten.“. Aldus chef-kok Henk Markus. Voor meer informatie en het reserveren van de tickets kijk op www.boerbart.nl/restaurant
Comments